Vets in Research

Hi studenten, 
Welkom allemaal op onze Research lezing van dit jaar, deze lezing hebben we georganiseerd om jullie een interessante kant van diergeneeskunde te laten zien.
Er zijn twee sprekers, Dr. Ruth Appeltant en Dr. Robert Campbell. Ze zullen ons meer vertellen over hun werk als dierenarts in het onderzoek, en vervolgens zullen ze hun eigen onderzoek uitgebreid toelichten. 

Dr. Ruth Appeltant doet onderzoek naar ‘in vitro gametogenesis bij mensen, vee en bedreigde diersoorten’.
Tijdens de lezing zal zij verdiepend ingaan op haar interessante onderzoek dat ze verricht aan de Universiteit van Antwerpen. Het zal gaan over het creëren van artificiële eicellen in het kader van vruchtbaarheidsbehoud/-herstel bij extreme vormen van infertiliteit bij mens en dier. Het belang van deze techniek zal geïllustreerd worden aan de hand van het voorbeeld van de uitsterving van de noordelijke witte neushoorn! 

Aansluitend hierop zal onze tweede spreker, Dr. Robert Campbell meer vertellen over zijn onderzoek die hij verricht in Afrika. Dat zal gaan over Bloedtransfusies en plasma-gecompromitteerde neushoorn kalveren. 
Waar Dr. R. Campbell over gaat spreken zal voor jullie een verrassing blijven. Laat jullie verrassen door zijn interessante onderzoek. 

Zijn jullie geïnteresseerd en willen jullie meer hierover te weten komen? Kom dan zeker naar deze lezing. Wij kijken uit naar jullie komst. 

🗓️ 17 April 
📍 Auditorium Maximum, campus Merelbeke
🕖 19.00 uur

Groetjes, 
VSDW 🦏 

Scroll to Top