VSDW Congres Wijzer voor Chester (25 – 26 april)

March 17, 2017

 
 
 
 
 

Beste wildlife and development fanaten!

 

Uit onze Afriacan Vet Night konden we besluiten dat het erg nuttig is om congressen bij te wonen, zowel voor het inhoudelijke als voor het maken van connecties met belangrijke spelers in de Wildlife wereld. Daarom stellen we graag het eerstkomende congres voor in Chester, UK op 25 en 26 april:
 
“Symposium: Future directions in Conservation Science”
 
Het lijkt ons leuk om een grote groep bij elkaar te brengen met geinteresseerden en zo een toffe uitstap te maken (eventueel bijvoorbeeld zelfde vlucht/hostel boeken met alle mensen die mee willen)! Laat een berichtje achter zodat we jou kunnen contacteren. Gelieve jullie interesse te tonen tegen 19 Maart zodat we ons op tijd kunnen inschrijven!
 
Op de website kunnen jullie onder andere het programma en de sprekers terugvinden:
https://www.futconsci17.com/about
 
Alvast wat informatie:
– Prijs? 60 pond voor student (+/- 70 euro) (ZEER GOEDKOOP in vergelijking met andere congressen!!!)
– Waar? Chester, UK
– Hoe? vliegen op Liverpool of Manchester
(direct met easyjet uit Amsterdam / Ryanair uit Brussel) (vluchten zijn ook relatief goedkoop als we op tijd boeken!)
 
Opgelet!!!
Deadline voor inschrijven op de officiele webiste is 22 maart!

 
(Let op, dit zijn richtlijnen omdat we jullie graag op weg helpen en samenbrengen (gezellig!!!!!). Het is nog onbekend of iemand van ons team aanwezig zal zijn, maar graag willen wij jullie wel op deze manier op weg helpen en ervoor zorgen dat jullie niet alleen jullie biertje hoeven te drinken in de Chester pub!)
 
Stap 1: Een ticket kopen voor het congres: KLIK
Bij het boeken van het congres is er de optie om een diner mee te doen. Dit is vaak met alle sprekers en is zeker aan te raden. Daarnaast is het vaak ook een goede kans om te spreken met de medestudenten uit chester en natuurlijk met de andere VSDW gangers.
 
Stap 2: Een vliegticket kopen. Het makkelijkst is het voor de meeste om te vliegen vanaf Brussels S. Charleroi naar Manchester. Dit kan met Ryanair vanaf 30 euro (op tijd boeken!) Het congres is 25 en 26 april maar begint vroeg op 25 april en eindigt wat later op 26 april. De vluchten die wij bekeken hebben zouden het mogelijk maken om rond 9 a 10 uur op 25 april bij het symposium aanwezig te zijn, als je de ochtend niet wil missen kun je natuurlijk altijd een dag eerder gaan. Op de terug weg kun je er voor kiezen de late vlucht van ryan air te nemen, of een dag later (Chester is SUPER mooi, als je er toch bent, waarom ook niet?!)
Stap 3: Een hostel boeken: Letterlijk om de hoek ligt dit hostel: http://www.thebunkroom.co.uk/ (20 euro per nacht dorm room). Het zou leuk zijn mochten we met zijn allen in dit hostel terecht kunnen!
 
Stap 4: vervoer van airport naar chester and back > kan met behulp van easybus (www.easybus.com) en kost 10 pound retour ongeveer.
 
Stap 5: Registratie als VSDW ganger; laat ons weten dat je gaat en wat bijkomende informatie (vluchtnummer en data, geboekte hostel, blijf je een of twee nachten etc.). Een aantal dagen van te voren kunnen wij dan kijken of mensen dezelfde vluchten hebben geboekt en kunnen wij jullie dit ook laten zien zodat jullie alvast wat connecties kunnen leggen. Registratie als VSDW ganger kan door te mailen naar vsdw@ugent.be maar is uiteraard niet verplicht (wel aan te raden als je het leuk vindt om nieuwe contacten te leggen!)