November 27, 2016

 


 
Geachte studenten en geïnteresseerde,

28 Februari is het zo ver, met trots presenteren wij de eerste lezing georganiseerd door de Veterinary Student Association for Development and Wildlife aan de Universiteit Gent. Er zullen twee onderwerpen besproken worden deze avond:

 

“Werken als vet in Uganda”

Dr. Koen de Bleecker zal voor Dierenartsen zonder Grenzen praten over het werken als een dierenarts in Uganda. De ervaringen die hij daar heeft opgedaan wil hij graag met ons delen en toelichten om zo een beter beeld te krijgen van de situatie in Uganda.

 

“Koen De Bleecker studeerde af als doctor in de diergeneeskunde in juni 1991. In 1992 startte hij een éénmanspraktijk hoofdzakelijk gericht op herkauwers in de regio Vlaamse Ardennen. Na 11 jaar ontwikkelde de praktijk tot een associatie met 3 dierenartsen (gericht op rund en kleine herkauwers). In 2007 verliet hij de praktijk en startte bij DGZ-Vlaanderen als projectdierenarts. Hij stond  er mee aan de basis en opstart van het Veepeiler programma. Dit programma, focust zich vooral op 2de lijns ondersteuning, uitwerken van praktijkgerichte deelprojecten en communicatie van bekomen gegevens naar dierenartsen en veehouders. In deze functie was hij ook auteur en mede-auteur van verschillende wetenschappelijke artikels en lezingen. In 2010 werd hij dan teamleider van het team gezondheidszorg herkauwers waarin hij de aansturing verzorgt van een  team van zo’n 7-tal dierenartsen, elk met hun eigen specialisatie binnen de gezondheidszorg van de herkauwers. In 2015 ging hij voor Dierenartsen Zonder Grenzen naar onder andere Oeganda om verschillende taken te vervullen. Hier zal hij tijdens de lezing 28 februari meer over komen vertellen.” (Bron: http://www.buiatrie.be/) 

 

 

“Wildlife, jouw volgende stap in de DGK”

Dr. Jonas Spruyt zal namens ‘The Wildest Trail’ uitleg geven over zijn levensweg tot het worden van een ‘wildlife vet’. Jonas studeerde af aan de Universiteit Gent in 2015. Met zijn ervaring wist hij al snel zijn nieuwe project op te zetten genaamd The Wildest trail. Tijdens de lezing zal hij hier meer uitleg over geven. Daarbij zal hij komen praten over hoe werken met wildlife jou volgende stap in de diergeneeskunde kan zijn en hoe je dit het beste aan kan pakken. Dit zal gedaan worden aan de hand van verschillende casussen met betrekking tot wildlife! Voor meer informatie over Jonas kijk op: www.thewildesttrail.com

 
 

Details:

– Dinsdag 28 Februari 2017, start om 19.00
– Locatie: Auditorium Maximum, Faculteit Diergeneeskunde, Campus Merelbeke, Salisburylaan 133, 9820 Merelbeke
– Toegang = Gratis
– Na afloop kans tot vragen stellen onder het genot van een hapje en een drankje
– Elke lezing duurt ongeveer 45 minuten met pauze
 
Mocht u vragen of opmerkingen hebben kunt u altijd een bericht sturen via facebook of mailen op: vsdw@ugent.be.
 
Graag zien we jullie deze avond!
Het VSDW Team
 
Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door:
– Dierenartsen zonder Grenzen (www.dierenartsenzondergrenzen.be)
– Stethoscoop specialist (www.stethoscoopspecialist.be)
– The Wildest Trail (www.thewildesttrail.com)
– ReproActief Merelbeke (www.reproactief.be)
– ING Belgie (www.ing.be)

Go to Facebook-event >>